fbpx

Възможен ли е мирът в семейството по време на карантина?

Затворени вкъщи – наръчник за оцеляване

Под карантина сме.

Това е положението, независимо дали ни харесва или не. А с карантината идват и нови предизвикателства, за които дори и най-предвидливият стратег не е подготвен.

От една страна тягостното усещане, че си в плен на собствения си апартамент, може да е доста подтискащо. От друга страна да сме цялото семейство вкъщи, всеки ден по цял ден, без да можем да излезем, може също да не е никак лесно. Напрежението от надвисналата опасност – както здравна, така и икономическа, ни кара да се изнервяме доста по-лесно и започваме да си го изкарваме на хората около нас – тези, които по принцип най-много обичаме.

Всички знаем старата поговорка “Моят дом е моята крепост”, но какво да направим, когато крепостта се превърне в затвор?

Как да се справим с вътрешната несигурност, с безпокойството, с усещането за опасност?

Как да владеем емоциите си в такава ситуация, за да не страдат най-близките ни хора?

Как да се измъкнем от неизбежните кавги, които ни раздалечават вместо да ни сплотяват?

Как да не “счупим” с децата ни, които също са заложници вкъщи и няма къде да излеят цялата тази енергия, която ври и кипи в тях?

Как да не съсипем връзката с партньора до нас?

Създадохме “Семейства от ново поколение” защото ни е грижа – все пак семейството и децата са един от стълбовете, върху които се гради целия ни живот.

И точно защото ни е грижа отново заставаме до вас, по-силни и по-мотивирани от всякога, защото “човек е толкова ценен, колкото е способен да помогне”.

Извънредните времена изискват извънредни мерки (играта на думи е умишлена), за това създадохме последователност от обучения, които ще водим онлайн на живо всеки делничен ден в периода 6ти – 10ти април, с повторение следващата седмица, за да можем да ви дадем прости, но много работещи инструменти, с които не само да се справите със създалата се ситуация, ами с които да извлечете позитиви от нея и да сплотите отношенията вкъщи още по-дълготрайно (дори и след края на карантината).

Модул 1 “Справяне с опасна ситуация и постигане на разбиране” (провежда се на 6ти и 13ти април)
В този модул ще разгледаме основните правила как да запазим самообладание и добра устойчивост когато сме изправени пред опасност.

Модул 2 “Емоционална стабилност” (провежда се на 7ми и 14ти април)
В това обучение ще разгледаме различните емоции, които хората изпитват, и ще дадем точен инструмент, с който можете да помогнете както на себе си, така и на близките си, да запазите нужната емоционална стабилност.

Модул 3 “Добра комуникация в семейството” (провежда се на 8ми и 15ти април)
В това обучение ще разгледаме основните принципи на добрата комуникация – такава, в която има разбиране и никой не се чувства несправедливо обвинен или наранен.

Модул 4 “Живот с децата вкъщи” (провежда се на 9ти и 16ти април)
В това обучение даваме толкова нужните съвети за това как да се отнасяме с децата, кога да прилагаме дисциплина (за да ни оставят да работим на спокойствие, да разтребват след себе си, да седнат да учат), как да използваме и насърчаваме доброто в тях.

Модул 5 “Как да подобрим връзката с партньора си” (провежда се на 10ти и 17ти април)
В това обучение даваме магическия инструмент, благодарение на който ще можете да се справите с критиките, които получаваме или разменяме с половинката си, и да започнете да градите връзка, основаваща се на любов, взаимно доверие и уважение.

Започваме всеки ден в 15 часа и приключваме около 17 часа (българско време). Всяко обучение се записва и след това всеки участник получава записа, който може да гледа отново с другите членове на семейството си.
Цената на единия модул е 138лв, а за петте – 582лв.
За всички, преминали и петте обучения, имаме възможност да предложим и индивидуална помощ под формата на едночасов коучинг, оценка на личните качества и книгата “Нов поглед към живота” за 198лв.

Водеща на обученията е Моник Де Клерк.

Моник е обучител с 30 годишен опит из целия свят. Нейната мисия е да помага на семейства и деца да бъдат по-щастливи, като дава решения за подобрение в любовта, комуникацията, родителството, обучението на децата, наркотична превенция и справяне със зависимости. Чрез фондацията “Семейства от ново поколение” Моник дава информация на родителите и младите хора за помощта, която могат да получат във всеки аспект от живота си.

*Обучението ще се проведе на английски език с осигурен превод на български.

Не позволявайте на карантината да развали отношенията в семейството ви!
Превърнете недостатъка в предимство!

Можем да помогнем!

Запишете се сега и вземете 50% “заразна” отстъпка!

    Давам съгласието си този сайт да обработва личните ми данни